Hoppa till innehåll →

Over Linkedin

Linkedin presenteert zichzelf als de ultieme online connectie tussen professionals en dat is terecht. Het is een site dat zich richt op professioneel netwerken. Anders dan andere sociale platformen concentreert het zich niet op vermaak of gewoon contacten maken en onderhouden met wie dan ook. Er worden geen memes gemaakt of gedeeld. Hun doelgroepen zijn mensen die opzoek zijn naar zakenpartners of potentiële klanten. Ook voor het vinden van werk of juist personeel bent u goed terecht.

Professioneel netwerken

Met meer dan 230 miljoen gebruikers kan Linkedin zich terecht het grootste onlinenetwerk noemen op zakelijk gebied. Het begint met het aanmaken van een gratis profiel. Je profiel heeft veel weg van een online curriculum vitae. Dus geen vakantiefoto’s of games. Het gaat puur om het zakelijke en niet om ontspanning. Je profiel of account heeft een zakelijke uitstraling. Je bent bijvoorbeeld verplicht zaken zoals functie en werkgever te vermelden. Maar niet dat alleen. Net als bij een echte cv moeten je huidige en vorige werkzaamheden vermeld worden. Belangrijk bij Linkedin is wat je met je profiel wilt bereiken, omdat je het daarop gaat afstemmen. Op die manier kan je makkelijk connecties maken met de type mensen naar wie je op zoek bent. Of het nou gaat om potentiële klanten, werkgever; een baan dus of juist zakenpartners. Door je profiel goed af te stemmen zal het makkelijker zijn om de juiste connecties te maken.

Voordelen Linkedin

Met Linkedin kun je heel veel. We hebben al gezien dat door gericht te werken je makkelijk in contact kan komen met zakelijke contacten. Zo bouw je je netwerk op. Dat gaat ook verder, want je kunt ook gelinkt worden met de netwerken van jouw contacten. Doordat er zo een grote wolk van professionele netwerken ontstaat, zal het niet moeilijk zijn om hetgeen te vinden wat je zoekt. Of het nou gaat om een baan of advies. De profielen van zowel bedrijven als personen worden regelmatig bijgewerkt, dus de informatie die je krijgt is up to date. Wanneer je bijvoorbeeld een bedrijf volgt, kan je op tijd te weten komen welke vacatures het heeft. Voor bedrijven is het ook makkelijk om personeel te vinden door het wereldwijde netwerk. Onderling kan er ook aanbevolen worden. Als een contact van jou bijvoorbeeld een vacature ziet dat bij jouw profiel past, kan hij of zij jou dat ook aanbevelen. LinkedIn is ook nuttig voor studenten, want het kan je ook helpen bij het zoeken naar afstudeeropdrachten of stageplekken.Linkedin is dus perfect voor mensen die graag op een sociaal platform aanwezig zijn, maar dan zonder alle gebruikelijke drama die je vaak aantreft op andere sociale netwerken zoals Facebook. Maar voor degenen die puur voor zakelijke doeleinden contacten willen leggen en behouden is Linkedin de juiste optie. Je kan wel makkelijk oude klasgenoten of collega’s tegenkomen. Maar ook van hun zal je vooral het zakelijke te zien krijgen. De site is gecreëerd met een bepaald doel en het wijkt er niet vanaf. Velen vinden het perfect zo, getuigen de vele gebruikers over de hele wereld. In een volgend artikel delen we enkele manieren om succesvolle werknemers te ontwikkelen in een online casino.