Hoppa till innehåll →

Beste vacature sites om personeel te werven

Wees de baas die je werknemers verdienen! En jij wilt natuurlijk ook alleen maar het beste personeel in dienst nemen. Er zijn veel manieren om een vacature in te vullen, maar welke media kun je nu eigenlijk inzetten om dat enetalent voor je bedrijf te vinden. Nu kun je natuurlijk een uitzendbureau inschakelen, maar in dat geval betaal je maandelijks meer dan wanneer je met je eigen middelen sollicitanten weet te bereiken. Hieronder volgt een overzicht van bronnen die je kunt gebruiken om personeel te vinden.

Indeed

Indeed.nl is de nummer 1 vacaturesite van de wereld. Indeed opereert in ruim 60 landen en heeft maandelijks maar liefst 200 miljoen unieke bezoekers. Het is een ontmoetingsplaats van werkgevers en werkzoekenden waarbij de vacatures de verbindende factor is. Als werkgever plaats je een vacature en vervolgens krijg je automatisch een update wanneer relevante kandidaten zich aanmelden.

LinkedIn

LinkedIn is het social media platform waar bedrijven en werknemers elkaar ontmoeten. Het is dan ook dé plaats om je vacature te plaatsen en profielen van andere mensen te bezoeken. Heb je een interessant profiel gevonden, dan kun je de betreffende persoon een berichtje sturen met de vraag of ze beschikbaar zijn en de interesse hebben om te solliciteren.

Facebook en Twitter

Ook Facebook is een van de social media platforms waar je heel goed mensen kunt werven. Als je bedrijf een Facebookpagina heeft, kun j hier prima een vacature op plaatsen. Bijkomend voordeel is dat het, net zoals bij Twitter en LinkedIn gratis is. Een vacature plaatsen op Facebook betekent dat deze door je trouwe volgers bekeken wordt. Je volgers volgen niet voor niets je Facebookpagina en ze hebben dan ook een interesse voor je product of dienst

Eigen website

Bijna ieder bedrijf heeft een eigen website waarop een pagina met eventueel openstaande vacatures staat. Mensen die graag bij een specifiek bedrijf willen werken, zullen vaak je website bezoeken om te zien of er vacatures openstaan. Als je dan toch een website hebt, is het een kleine moeite om een segment aan vacatures te wijden. Het kost niets extra’s en je bereikt mensen die zelf al interesse voor je bedrijf hebben.

Recruiter

Soms hebben alle acties die je hebt ondernomen geen resultaat. Toch heb je een of meerdere werknemers nodig en ben je wellicht geneigd om met minder genoegen te nemen. Dat is natuurlijk zonde en niet eerlijk tegenover de nieuwe werknemer. Schakel dan als back-up plan een recruiter in. Een recruiter kent de wegen van werving en selectie en neemt de zoektocht naar nieuwe kandidaten van je over. Grote bedrijven die op regelmatige basis op zoek zijn naar personeel, hebben vaak zelf een recruiter in dienst. Het voordeel van een recruiter op je loonlijst, is dat ze het bedrijf goed kennen, het profiel van de functie helder hebben en snel weten wie op welke plaats het meest geschikt is. Matchende talenten met je onderneming zijn snel gevonden. Heb je echter een kleine onderneming en weinig vacatures, dan is het in dienst nemen van een recruiter een dure kostenpost en teveel van het goede.